Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Tredjeplats i Cup Denmark
2016-08-03 21:20
Så har vi varit hemma några dagar och hunnit varva ner lite efter en intensiv cuphelg i Danmark. Som helhet måste vi säga att det varit en fantastiskt rolig helg som bjudit på 
härliga upplevelser och fina resultat. Ett stort tack till alla spelare, föräldrar och syskon som tillsammans gjorde det!!

Vi samlades vid Ishöjs Idrottscenter på torsdagseftermiddagen och inkvarterade oss sedan på "Handelskolan" som bara låg ett par minuters gångväg därifrån. Rummet var i minsta laget och att det skulle vara avsett för 20 personer är helt oförståeligt då vi nätt och jämnt fick plats med oss 18 i truppen. Trots trångboddheten måste vi säga att samtliga spelare verkligen gjorde sitt bästa för att vi skulle trivas och att det skulle fungera på ett bra sätt. Första kvällen gick vi sedan åter till cupcentrat och åt middag samt deltog på invigningen som bjöd på ett kort tal samt bolltrixning och karaoke.

På fredagen blev det sedan tidig uppstigning då vår första match gick av stapeln redan 08:00. Inga protester när klockan ringde 06:00, men heller inget jubel :-) Det var ett gäng trötta och sammanbitna tjejer som begav sig mot cupområdet för att starta med frukost innan det var dags att bege sig vidare till plan 14 där vi skulle spela vår första match. Motståndare i matchen var Tallboda IF (från Linköping) och det var en riktigt tuff start i vår första 11-manna match någonsin (förutom träningsmatchen mot P04 veckan innan). Motståndarna spelade riktigt bra, de var stora och fysiskt tuffa samt riktigt spelskickliga och redan efter 1 minut var det 0-1. Moralen i laget var dock det som skulle rädda oss efter denna tunga inledning och trots ett massivt spelövertag för Tallboda lyckades de bara peta in en boll ytterligare och slutresultatet blev 0-2. Som sagt en tuff match men samtidigt visade vi som så många gånger förr att vi inte viker ner oss alltför lätt och även om vi aldrig fick igång något eget spel så gjorde vi en riktig kämpainsats. Med facit i hand tror jag att denna match var riktigt nyttig för oss och definitivt en av anledningarna att det sedan vände och blev en lyckosam fortsättning.

Fredagens andra match gick sedan mot Solröd FC från Danmark och nu var det vår tur att vara det dominerande laget. Mellan matcherna måste man medge att humöret inte var på topp och det muttrades en del om både trötthet och skavanker. Vi ledare såg oss tvungna att ta en kort genomgång innan match och försöka få samtliga att förstå att alla är lika viktiga för laget och så fort någon inte bidrar eller visar dåligt humör påverkar det oss alla. Sammanbitna och lite taggade av detta gick tjejerna sedan ut och visade var skåpet skulle stå. Matchen slutar 3-0 till oss, efter två mål av Minna och ett av Alice, och vi ljuger inte om att det kunde (borde) blivit minst det dubbla. En riktig laginsats där tonen sattes av vårt disciplinerade försvarsspel och vårt snabba omställningsspel samt att vi visade prov på fint spel där vi långa stunder ägde bollen. En riktigt skön revansch efter morgonens inledning och ett bevis på att vi ville mer.

Efter matchen gjorde vi sedan Bakken!! Tack till föräldrar och syskon som ställde upp på detta och såg till att vi fick en härlig avslutning på fredagen där tankarna var på allt 
annat än fotboll!

Lördag morgon och uppstigning 07:30 för att ladda inför avslutningen av gruppspelet mot IFK Klagshamn. Vi låg på andraplats inför avslutning och ett oavgjort resultat skulle räcka för att ta oss till A-slutspelet vilket var en målsättning vi hade med oss. Detta blev en jämn och mestadels välspelad match där hela laget presterade på topp. En riktig vass 
inledning av oss där Minna gjorde både 1-0 och 2-0 innan 5 minuter var spelade satte tonen och gjorde att vårt självförtroende var på topp och innan halvtidsvilan gjorde vi också 3-0 genom Frida. I halvtid var vi samlade och trots en betryggande ledning pratade vi om vikten av fortsatt fokus då motståndarna varit långt ifrån ofarliga och att de nu skulle jaga. 1-3 kommer också ganska tidigt i andra men trots detta fortsätter vi visa trygghet i oss själva och när Alice sätter 4-1 en bit in i halvleken känns det klart. Klagshamn reducerar ytterligare en gång och matchen slutar 4-2 till oss. Klara för a-kvartsfinal och när tjejerna fick höra att motståndet skulle bli Portsmouth Ladies från England jublades det då det sågs som en höjdpunkt att få möta internationellt motstånd. 

Kvartsfinalen spelades på lördagseftermiddagen och det var ett gäng riktigt inspirerade tjejer vi hade som såg fram emot denna match och som laddat ordentligt (med godisinköp på Netto inför kvällen :-)). Portsmouth var obesegrade och vi förväntade oss en tuff match samtidigt som vi efter våra två segrar och stigande form hade höga förväntningar på oss själva. Det blev en jämn och välspelad match där vi återigen tar ledningen ganska tidigt genom Minna. Målet gav oss ytterligare självförtroende och i halvlek är vi nöjda med vad vi presterat och hoppas kunna hålla undan hela vägen till slutsignalen. Lagom till andra halvlek startar drar så ett åskväder förbi i utkanten av Ishöj och ett rejält regn ger oss en extra utmaning. Åskan håller sig dock på behörigt avstånd och matchen kan fullföljas och inte nog med det, vilket sätt vi fullföljer den på!! Vi dominerar hela andra halvlek och Minna gör ytterligare två mål och vi tar en riktigt meriterande seger med 3-0 och avancerar till semifinal.

Lördagskvällen bjöd sedan på Disco samt en utflykt för oss ledare och vi vill återigen tacka föräldrarna som ställde upp för oss denna kväll!

Söndag morgon och dags för semifinal och nu var det slut på det nya inspirerande motståndet och vi ställdes mot Kristianstads DFF som vi flera gånger stött på i seriespelet. Det nya i motståndet försvann men inspirationen fanns kvar och vi visste att det skulle bli en tuff match där det skulle krävas en absolut toppinsats för att lyckas. Första halvlek är jämn om än med ett litet spelmässigt övertag för KDFF där vi fortsätter vara väldigt disciplinerade och samspelta i försvarsarbetet. 0-0 i halvlek och vi känner oss inne i matchen och har goda förhoppningar om avancemang. Andra halvlek fortsätter som den första med att vara jämnt och det skapas några halvchanser åt båda hållen men känslan att 0-0 skall stå sig tiden ut kommer alltmer. Dock lyckas vi inte hela vägen in utan efter drygt 11 minuters spel av andra halvlek får KDFF plötsligt den lilla yta som krävs och ett snyggt avslut överlistar Lova. Vi fortsätter jaga in i det sista men tyvärr räcker det inte utan matchen slutar 0-1 och vi får se oss besegrade om så med flaggan i topp! 

Sammanfattningsvis går det inte att vara annat än nöjd med vad vi lyckades med under cupen. Att vi med 13st tjejer födda 2003 och endast 3st födda 2002 skulle stå upp så här bra i en kombinerad 02/03 cup första gången vi spelar 11-manna fotboll är över förväntan. Samtidigt har vi ju varit med ett tag nu så vi vet vad dessa tjejer kan och vilken vilja de har att prestera så helt överraskade är vi inte.

Sist vill vi också ge ett kort spelmässigt omdöme av samtliga tjejer som alla förtjänat +++++


 • Lova har stått i mål 4 av 5 matcher och är för det allra mesta säkerheten själv och agerar med stort självförtroende och låter sig inte påverkas av yttre faktorer. Ibland sätter hon dock tränarnas nerver under press men som sagt hon har koll på läget och är en stor trygghet. En match som utespelare på ytterback/innermitt dessutom och Lovas bollkontroll och blick är det inte många som har.
 • Elvira agerade målvakt i en match och höll då nollan! Har dessutom spelat mycket som ytterback och är kanske den mest ettriga spelaren vi har och ger alltid allt.
 • Att vi har två så duktiga målvakter är ett privilegium och att det blev 4 mot 1 i antal matcher var tränarnas beslut och baserades på flera olika faktorer.
 • Emma H är vår brytsäkra mittback som hellre rensar en gång för mycket än tar risker. Styr backlinjen på ett bra sätt och håller koll på sina medspelare som emellanåt får veta att de lever!
 • Emma G har haft lite skadebesvär och spelat lite sporadiskt. I spelet ger hon dock alltid hundra procent och är ett fint komplement till Emma H och är gärna med lite mer i spelet även uppåt i banan.
 • Ebba har spelat både ytterback och mittback samt yttermitt och innermitt. Hon funkar på alla positioner och bidrar stort i spelet med ett lugn och mod i alla situationer.
 • Lina är en av våra ytterbackar som hela tiden ligger i och följer sin markering, hamnar ibland lite långt ner i banan men ger aldrig upp en duell.
 • Tilde är också ytterback och har fina egenskaper i tillslag och brytningar, kämpar också på hela tiden och täpper till på kanten.
 • Emilia har agerat mest defensiv mittfältare och gör ett jobb över stora ytor, slår fina passningar och vill ha mycket boll.
 • Alice är vår mest löpstarka spelare och används därför på samtliga positioner, bäst trivs hon på offensiv mitt och bidrar stort både i försvarsspel och anfallsspel.
 • Fanny L har mest spelat offensiv mitt och här har motståndarna något att jobba med då hon hela tiden jobbar mot boll och går in i närkamperna på ett ypperligt sätt.
 • Fanny F spelar yttermittfält och har jobbat upp ett jättefint löpsteg, är snabb både upp och ner och gör ett stort jobb.
 • Frida spelar yttermitt och anfall och kommer alltid med upp i banan när vi anfaller, jobbar hårt och hittar alltid en lösning på situationer och finns på rätt ställe.
 • Klara jobbar alltid också hårt och man är helt trygg i att hon alltid håller sin position, ger inte upp några dueller och ligger hela tiden på rätt sida.
 • Ellen har också mest spelat yttermitt och är en av våra mest bollsäkra, vågar hålla i bollen och hitta lösningar.
 • Stina spelar anfallare och jobbar fint och vinner mycket boll, spelar vårdat och försöker hela tiden hitta position att bidra.
 • Minna är vår absolut mest målfarliga spelare, hugger på allt och stångas hårt med motståndarnas försvarare. Vinner ofta dueller och skapar alltid fina chanser och har oftast kylan med sig i avslutningarna. 7 mål på 5 matcher!!!

Tack!
Anders & Anders


Nyhetsarkiv
Gothia cup matcher2019-06-24 09:00
Vårens bemanning2019-04-01 06:42
Träningstider 20192019-03-25 12:16
Hej tjejer2019-01-22 20:17
Träningsstart 20192019-01-09 09:37
Guld i Växjö2018-12-05 22:19
2018-12-03 21:18
McDonaldssparken 20182018-11-21 00:39
Träning 20182018-11-08 17:04
Träningsstart2018-11-02 09:43
Tjejer o Föräldrar2018-10-07 18:31
Höstens bemanning2018-08-05 13:37
Uppstart hösten 20182018-07-31 11:22
Gothia Cup 20182018-07-24 09:55
Gothia Cup2018-06-25 17:17
Träningsmatch den 5/72018-06-25 16:19
Sommarplanering2018-06-07 17:02
Eskilscupen2018-05-31 19:13
Matchflytt2018-05-20 19:12
Eskilscupen ?2018-05-16 16:00
Tjejcupen i Staffanstorp2018-04-24 08:04
Kioskschema2018-04-04 09:45
Spelprogram våren 20182018-03-21 08:42
Karlshamns Tjejcup 24/32018-03-18 10:11
Onsdag 21/32018-03-15 08:15
Träning2018-03-12 12:31
Vårsäsongen2018-03-08 18:14
Jackorna2018-02-23 13:53
Diverse info 4/2-20182018-02-04 10:28
Äntligen..... 2018-01-29 17:57
2018-01-29 17:06
Träningstider2018-01-18 18:29
Eskilscupen 2018 ???2018-01-14 12:50
Cuper2017-12-28 16:53
20172017-12-19 20:33
Gothia Cup 20182017-11-30 12:15
Grattis till bronset2017-11-26 12:12
Grattis till bronset2017-11-25 19:36
2017-11-25 07:29
Inomhus träning2017-11-21 08:42
Resultat av enkäten2017-11-19 21:45
Kristianstad Arena Cup2017-11-13 12:44
Träning2017-11-13 12:26
JACKORNA 2017-11-07 18:26
Info2017-11-06 14:58
Trycket på jackorna 2017-11-06 12:29
Träning2017-10-30 20:58
Höstens Serie2017-10-26 21:34
Avslutning 3-4/112017-10-24 18:37
Cup2017-10-14 09:32
Ungdomsavslutning2017-10-11 17:00
Avslutning den 3-4/112017-10-10 17:48
Avslutning2017-09-26 17:27
Info 7/92017-09-07 18:20
Höstpremiär2017-08-15 18:49
Kiosk och Loppis 2017-08-08 12:24
Info 4/82017-08-04 15:00
Träningsstart 2017-07-27 10:56
Info 11/72017-07-11 12:13
Träningsmatch den 12/72017-06-21 12:46
Serieavslutningen2017-06-15 22:35
Träning2017-06-14 13:33
Dispens för F04/052017-05-09 17:42
Matchen mot Hittarps IK2017-05-08 18:21
Info 2017-05-08 12:16
Första poängen bärgad2017-05-03 21:00
Föräldramöte2017-04-20 21:27
Målvaktsträning!2017-04-17 21:54
Cup vecka 21 ?2017-04-11 18:43
Kioskschema2017-04-10 12:05
Träning 2017-04-09 12:03
Match mot Höllviken2017-04-08 08:49
Lagföräldrar igen2017-04-06 08:16
Seriepremiär 7/42017-04-05 12:09
Lagföräldrar2017-04-04 19:42
Träning framöver2017-03-28 18:03
Kläder2017-03-25 13:07
Karlshamns Tjejcup 1/42017-03-24 18:36
Extra träning den 31/32017-03-22 08:31
Spelschema våren 20172017-03-21 12:27
Seriepremiären2017-03-19 14:08
Torsdag 23/32017-03-14 18:26
Kläder - igen !!2017-03-13 09:24
Inför säsongen2017-03-05 10:49
Planering för Mars2017-03-02 09:27
Förtydligande2017-03-01 14:38
Tjejcup i Karlshamn 1/42017-02-24 16:42
Träningsmatch 26/32017-02-20 08:01
Tjejcup i Karlshamn2017-01-26 18:44
Kläder2017-01-19 18:35
Träningsuppdatering2017-01-18 17:32
Seriespel våren 20172017-01-17 12:20
Träning 16/12017-01-15 20:52
Träningar framöver2017-01-10 17:16
Härlig träning idag.2017-01-09 20:14
Lottningen KAC cup2017-01-08 09:15
Julskyltning2016-12-01 09:00
Inomhuscuper2016-11-28 08:19
Måndags Träningarna 2016-11-21 17:05
Julskyltning 27/11 20162016-11-21 09:00
Viktig info om träning2016-11-01 12:27
Träning2016-10-28 10:37
Snapphanecupen2016-10-20 12:21
Resultat av enkäten2016-10-17 21:39
2016-10-15 16:32
Info2016-10-10 21:04
[F03] Sista seriematchen2016-10-10 16:52
[F03] Kivik och FCH2016-10-03 19:48
Åhus borta.2016-10-02 12:51
Gothia Cup 20172016-09-28 17:29
Hemma match mot Viby2016-09-19 20:58
Seger mot IFK Osby2016-09-15 12:53
Newbody2016-09-15 12:21
Förlust mot Knislinge2016-09-12 20:38
2 x 3-02016-09-06 21:08
Matchsummering2016-08-30 19:24
[F03]STU och matchflytt2016-08-22 09:28
Premiärhelg2016-08-16 21:43
Uppstart2016-08-07 17:54
Höstens seriematcher2016-08-01 11:30
Cup Denmark #32016-07-20 16:08
Cup Denmark #22016-06-23 09:59
Hej spelare 2016-06-14 09:03
Cup Denmark #12016-06-14 08:55
Tung förlust idag2016-06-12 18:33
Sverige - Irland2016-06-08 17:54
Info2016-06-06 15:30
Alla duktiga domare!2016-06-06 13:24
Hemma match mot kiva 2016-06-06 09:12
Försäljningsaktivitet2016-05-31 18:32
KDFF borta2016-05-26 08:43
[F03] 32016-05-21 16:41
F02 Hemma mot åhus2016-05-02 21:38
Helgens matcher2016-04-27 21:17
[F02]Match mot Viby 21/42016-04-19 09:41
Gästboken2016-04-14 10:40
[F03] Silver i Karlshamn2016-04-11 08:22
Kiosk mm2016-04-11 07:53
Kick-Off 9-10/42016-03-31 18:10
Info om STU2016-03-13 12:12
Info2016-03-12 15:08
Cupinfo2016-03-07 12:10
Träning Söndag 6/32016-03-03 08:40
2016-02-14 11:33
Träning 10/22016-02-10 20:09
Reklamutdelningen2016-02-10 10:22
Spelarläget2016-02-01 11:19
Cup Denmark2016-02-01 08:28
Diverse söndag 24/12016-01-24 12:15
F03: Karlshamns Tjejcup2016-01-19 19:45
Klädinventering2016-01-19 18:41
Matchen mot GoF IF 17/12016-01-18 18:29
F03: Hesslecupen2016-01-11 18:41
God Fortsättning!2016-01-03 14:35
Diverse information2015-12-15 12:34
Matcher/Cup2015-12-07 10:43
Kakförsäljning2015-11-25 09:05
Söndag 22/112015-11-22 10:06
Match i Eslöv den 22/112015-11-16 08:03
Julskyltningen 29/112015-11-10 17:50
Seger i Malmö 2015-11-07 14:25
Matchen mot Backarnas FF2015-10-28 12:39
F03: Serieseger2015-10-27 08:21
Inomhusträning2015-10-26 08:49
Ungdomsavslutning2015-10-22 09:25
Winter Champions2015-10-16 18:16
Träning framöver2015-10-09 09:23
F02: Bra kämpat idag2015-09-30 20:48
F03: Grattis tjejer!!! 2015-09-26 14:54
F02: Matchen idag2015-09-24 21:39
F02: Hemma mot Knislinge2015-09-20 20:26
F02: Bortamatch mot Viby2015-09-19 16:16
F03: Förlust mot Åhus2015-09-19 13:23
F03: Newbody2015-09-15 12:33
F03: Seger mot FCH2015-09-07 12:50
F02: Kämpaseger mot FCH2015-09-07 10:22
F02: Höst premiär2015-08-25 09:06
F03: Seger i premiären2015-08-24 20:45
F03: Laxacupen2015-07-16 21:25
F03: Laxacupen2015-06-29 10:36
F02: Serieavslutningen2015-06-29 09:10
F03: Tröjprojektet2015-06-16 09:22
F03: Matchen mot Näsby2015-06-08 10:47
F02: Matchen mot Åhus2015-06-01 11:47
F03: Matchen mot Hörby2015-06-01 09:39
F03: Seger mot Åhus!2015-05-28 12:00
F03: Karlshamns Tjejcup!2015-04-17 10:08
F02: Träningsmatchen2015-03-27 20:15
F03: Laxacupen 20152015-02-04 18:44
F03: Ännu ett silver!2015-01-12 11:36
Lagen i inomhuscuperna2014-12-22 11:15
Snapphanecupen2014-11-24 09:12
Inomhusträning 2014-11-03 08:57
Matchen mot Osby2014-10-13 09:28
Träningsflit2014-10-06 19:58
Matchen mot Åhus2014-10-06 11:45
Match 12/102014-10-06 08:16
Bingolottos Julkalender2014-09-26 12:36
Matchen mot FCH2014-09-22 09:30
Info2014-09-16 08:46
Matchen mot Hörby2014-09-15 09:10
Matchen mot Ovesholm2014-09-08 10:46
Match 6/92014-09-03 12:56
Seriepremiären2014-09-02 15:01
Seriepremiär2014-08-25 08:11
Uppdatering av laget2014-08-22 08:57
Cuper2014-08-18 12:24
Loppis + matcher2014-08-18 08:29
Besök av KDFF2014-08-14 21:19
Träning2014-08-10 14:13
Träningsstart den 30/72014-07-25 18:55
Cupen 15/62014-06-16 13:08
Oavgjort i Åhus2014-06-16 12:40
Träning + Match v.232014-05-30 14:46
Hjälp v.232014-05-26 11:55
Seger mot Ovesholm2014-05-26 11:51
Fritidscentercup 15/62014-05-19 12:25
Fotografering 19/52014-05-15 15:42
Matchen på söndag2014-05-09 16:47
Diverse Information2014-05-07 10:14
Tillbaka2014-05-05 08:20
Senaste nytt2014-04-07 09:40
Semester2014-04-04 08:26
Uppdaterade seriematcher2014-03-31 09:26
Ändring i serien2014-03-27 10:19
Serien2014-03-24 08:57
Karlshamns Tjejcup 30/32014-03-20 15:37
Nytt försök2014-03-20 11:45
Program uppstartssläger2014-03-01 18:40
Träning söndag 23/22014-02-20 08:30
Träning framöver mm2014-02-10 15:10
Hesslecupen!2014-01-28 10:55
Hesslecupen 26/12014-01-19 11:06
God Fortsättning!!2013-12-26 13:10
Cuper under våren2013-12-15 22:12
INFO2013-12-15 22:10
 
Hemsidesponsor
GULDSPONSOR
Lagsponsor
SILVERSPONSOR
BRONSSPONSOR
KOPPARSPONSOR
JÄRNSPONSOR
Ullis Café
VIF Partner
S C Däck Bilservice
HUVUDSPONSOR UNGDOM