Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Vinslövs IFs F02/03!!

Gothia cup matcher
2019-06-24 09:00
Hej alla!
Vi har fått lite matchtider till gruppspelet...
15/7 TGK Worcestershire (Eng) kl 15:00 Kviberg 11
16/7 IK Östria Lambohov (Sve) kl 9:00 Bergsjövallen 1
17/7 NSA (USA) kl 13:50 Kviberg 14

Hoppas sommarlovet flyter på med mycket sol, bad och roliga saker. Vill bara påminna att det är helt ok att ta en löprunda, kolla fotbolls VM och se över packlistan. :-)

Anders Roger Anders


Vilken fantastisk vårsäsong vi haft!
2019-06-13 21:40
Vinnare!!!
Med de avhopp vi hade under och efter säsongen 2018 (totalt 6 st) gick vi i vintras in i en fas där vi med en trupp på totalt 14 spelare fick fundera på om vi skulle satsa på ännu ett år med vårt lag eller om vi skulle ta steget upp i damtruppen. Beslutet togs ganska tidigt då vi förstod att återstående tjejer verkligen ville fortsätta tillsammans och att det fanns önskemål att för tredje året i rad spela Gothia Cup. Ska sägas att vi tidigt också bestämde oss för ett bättre och närmre samarbete med föreningens F04/05 lag för att möjliggöra satsningen på 2019. Samtidigt är vi glada att damlaget har en så pass stor trupp att denna möjlighet fanns och nu samarbetar vi även med dem på ett bra sätt och förbereder oss på den dag det är dags att ta steget fullt ut.

Efter bara ett par veckors uppehåll startade vi upp träningen redan i början av november och bestämde oss för att vara bättre förberedda än nånsin till den kommande säsongen. Vi tränade tre dagar i veckan och med undantag av ett uppehåll under jul och nyår så körde vi på med detta fram till seriestart i början av april för att sedan övergå till två träningar per vecka under matchsäsong. Vi är oerhört glada för tjejernas engagemang under vintern där vi tidigt bestämde oss för att fokusera på att träna på detaljer som skulle ge oss ett spel där vi har mer bollinnehav och där passningsspel och rörelse utan boll låg i fokus tillsammans med fysik och kondition. Vi skulle vilja påstå att greppet med tre träningar samt tjejernas vilja att kämpa på är det som lett oss dit vi är idag!

Första testet för oss kom redan i December då vi för andra året i rad åkte till Växjö för att spela cupen "McDonalds Sparken". Efter att 2017 knipit en tredjeplats hade vi förhoppningar om att ta ett steg till i resultatlistan även om vi visste att tuffast möjliga motstånd väntade. Men vi lyckades och som vi gjorde det, vi besegrade Tölö IF (som slog oss med 4-1 i semifinalen 2017) inte bara en gång i gruppspelet utan också i finalen som var olidligt spännande och avgjordes först när det var spel 3 mot 3 i suddendeath. Förutom Tölö IF besegrade vi också meriterat motstånd som t.ex. Växjö DFF och IF Böljan. Ett fantastiskt resultat som gjorde oss än mer övertygade om att beslutet att fortsätta med denna grupp var helt rätt.

Efter att sedan tagit oss genom perioden Januari-Mars inklusive ett par träningsmatcher med varierande resultat var det så den 14:e April äntligen dags för seriepremiär på hemmaplan mot Fortuna FF. Just Fortuna har under åren i Skåneserien blivit den motståndare vi haft allra jämnast matcher mot (0-1, 1-1, 1-2 samt 1-0) och även denna match blev en riktigt spännande drabbning. Vi gjorde en spelmässigt riktig bra insats samtidigt som vi visade att tidigare års styrkor i det fysiska och lagsammanhållningen fortfarande var intakt och vinterns träningar visade direkt resultat. Vi tog ledningen med 1-0 en bit in i den första halvleken genom Alice och det skulle visa sig bli matchens enda mål. En kanonstart som också i efterhand skulle visa sig oerhört viktig och meriterande då Fortuna slutade på placeringen just bakom oss i tabellen, nämligen 2:a.

Andra matchen borta mot Ängelholms FF var kanske vårsäsongens svagaste insats även om 3-1 vinst är gott nog, spelet stämde inte riktigt men styrkan att kunna vinna även sådana matcher är ju beundransvärd, Eilah, Elvira N samt Minna stod för målen i en match som var spännande in i det sista.

Tillbaka på hemmaplan för match 3 och ännu en riktig värdemätare då höstens tvåa i serien FC Rosengård stod för motståndet. Även detta blev en jämn och mycket välspelad match där vi gick till halvtidsvila i 0-1 underläge men där viljan att vända var enormt stor. Vi gör sedan en fantastisk andra halvlek och när det återstår ca 15 minuter har vi vänt till 2-1 ledning efter två mål av Minna. Tyvärr håller det inte hela vägen till slutsignal utan FC Rosengård kan kvittera till 2-2 efter en hörna då mindre än 10 minuter återstår. Detta resultat står sig sedan tiden ut och vi är nöjda och glada med ett som vi anser rättvist kryss i matchen.

Match 4 är även det en hemmamatch och denna gång står Vanneberga IF för motståndet och det blir en helt annan typ av match där vi vinner med 16-0 med följande målskyttar, Minna 4, Alice 4, Elvira 3, Emilia 2, Ellen 1 , Eilah 1 och Frida 1.

Åter till en bortamatch och denna gång en lördagskväll mot Lunds BK där vi gör en stabil om än inte övertygande insats och vinner med klara 4-1 efter 2 mål av Minna och ett var av Elvira och Frida.

Dags för hemmamatch igen och för motståndet står IK Pandora FF som vi också haft flera jämna matcher mot i Skåneserien genom åren. Denna match visar vi dock att vi tagit ett kliv i utvecklingen och vi dominerar spelet helt förutom under en 10 minuters period i den andra halvleken då vi släpper in 3 (!!) mål. Lyckligtvis har vår speldominans tidigare i matchen givit oss ett rejält försprång och när vi sedan tar tillbaka initiativet gör vi ytterligare ett par mål och matchen slutar 8-3 med Elvira som fyramålsskytt och Ellen, Eilah, Frida och Alice med ett mål var.

Match nummer 7 är, som vi ser det, en nyckelmatch för att vara med och slåss om seriesegern. Vi ställs mot Husie IF på bortaplan. Vi har inför denna match aldrig besegrat Husie utan har 1 oavgjord och 4 förluster i bagaget. Det blir precis som väntat en jämn och välspelad match som avgörs först i slutet. I halvtid ligger vi under med 0-1 och det är inte helt orättvist sett till chanser även om vi spelmässigt varit mycket bra med i matchen. Vi pratar i halvlek om ett par saker som vi vill göra bättre och efter bara ca 10 minuter av andra halvlek har vi vänt till 2-1 mycket tack vare en av dessa saker som innebar tålamod på mittfältet och sedan hitta in med en djupledspassning över backlinjen där vi under första halvlek inte lyckats med djupledsspelet på marken. Alice och Elvira utnyttjar dessa fina passningar och gör varsitt väldigt fint mål. Efter detta jämnar spelet ut sig igen och inte helt ologisk kan Husie kvittera efter ca halva halvleken. Nu står matchen och väger lite och det är lite spänt på planen, men så plötsligt lossnar det och när Minna hittar yta att avancera, inte bara en utan två gånger om, avslutar hon perfekt och otagbart för målvakten och plötsligt står det 4-2 till oss och resten av matchen spelar vi sedan av med kontroll. En otroligt skön seger och vi kan lätt ta oss igenom den långa hemresan denna tisdagskväll. 

Näst sista matchen och vi gästas av IF Limhamn Bunkeflo som, precis som FC Rosengård, är en förening med damlag på allra högsta nivå i Damallsvenskan. Vädret är riktigt stökigt denna förmiddag men när åskan och skyfallet väl dragit förbi Vinslöv kan vi starta matchen en kvart efter utsatt tid. När matchen väl startar får vi se något som vi knappt trodde själva. Vi fullständigt dominerar de första 30 minuterna och frågan är om vi nått den nivån tidigare. Vi gör två fina mål genom Frida och det är en fröjd att följa matchen från sidan. Sedan händer dock något och vi tappar momentum samtidigt som våra motståndare kommer igång allt bättre och den sista kvarten av första halvlek är jämn och välspelad. Vi hoppas såklart att pausen skall ta oss tillbaka till den inledning vi hade men tyvärr gör vi inte det på hela den andra halvleken utan nu är spelet annorlunda och vi blir stressade och oorganiserade på egen planhalva vilket bjuder in motståndarna som också lyckas reducera till 1-2 på frispark med knappa 20 minuter kvar. Vi fortsätter vara lite oorganiserade på egen planhalva men samtidigt skapar vi en stor mängd chanser framåt och jag tror vi kan räkna in 10 rejäla chanser i andra halvlek varav två prickade stolpen. Till slut kommer också utdelningen då Alice sätter 3-1 och avgör matchen.

Sista matchen borta mot IFK Klagshamn och ett gyllene utgångsläge då vinst skulle ge serieseger. Man kan sammanfatta denna match med att vi hade full kontroll och uppträdde stabilt, men spelmässigt var vi mil ifrån det vi kan prestera. Alla gjorde dock sitt bästa i 90 minuter och det räckte långt, det blev seger med 2-0 efter ett härligt frisparksmål av Ebba och sedan ett 2-0 mål av Minna som var ett typiskt måltjuvs mål. Härligt jobbat allihop och GRATTIS till seriesegern och tack för en på alla sätt fantastisk vårsäsong! 

Under Kristi Himmelfärdshelgen klämde vi också in en cup som vi spelat de tre senaste åren, Staffanstorps Tjejcup. Som bäst har vi tidigare nått semifinal samt en andra plats i B-slutspelet. I år var det dock dags att gå hela vägen och vi har en otroligt framgångsrik dag. Vi spelar 6 matcher och vinner samtliga med den imponerande målskillnaden 16-2. Vi besegrar i tur och ordning Trollenäs IF 2-0, Skegrie BK 4-0, FC Staffanstorp 2-0, Hyllie IK 3-2, Husie IF 2-0 och ännu en gång FC Staffanstorp i finalen med 3-0. Ännu ett guld som en del av denna framgångsrika vår!!!

Vi vill också nämna att vi i samband med den nya säsongen valt att addera ännu ett spelsystem och att vi numera oftast spelar 3-5-2 och trots visst motstånd från tjejerna i början har detta visat sig vara ett vinnande koncept då det hjälpt vårt offensiva spel samtidigt som vi lyckats bibehålla i stort sett samma trygghet i vårt försvarsspel som vi har med 4-5-1 uppställningen. Det är fantastiskt att ha en grupp tjejer som varit med i utvecklingen av detta och tillsammans med oss lärt sig på vägen och numera har hittat rätt på ett mycket bra sätt. Försvaret med Emilia, Lina, Tilde och Emma har anpassat sig på ett bra sätt och vi jobbar vidare för att bli ännu tryggare i detta. Ebba som defensiv mittfältare har kanske varit vårens bästa och jämnaste spelare i sin nya roll som innebär lite mer delaktighet i spelet och ett större ansvar. Offensivt mittfält/anfall har Minna, Eilah, Frida, Elvira och Alice mestadels delat på och det har varit mycket framgångsrikt och med två spelare i anfallet har vi blivit mycket vassare och inte så ensamma i vårt anfallsspel som det ibland varit tidigare. Yttermittfält med Klara, Fanny och Ellen har också funkat jättebra i det nya systemet, det innebär fortfarande ett hårt jobb i försvarsspelet men samtidigt har ni alla blivit alltmer involverade även offensivt och sliter hårt för att jobba på båda hållen och är mycket mer inblandade i vårt bollinnehav och passningsspel. Sist men inte minst vill vi också nämna Lovas "comeback" i målet som varit sensationell och givit oss både stabilt målvaktsspel samtidigt som det gett oss möjlighet att använda Elviras styrkor som utespelare. Vi tackar också samtliga 04/05 tjejer som ställt upp under våren och vid varje tillfälle visat bra inställning och gjort ett starkt jobb på planen, ingen nämnd ingen glömd.

Vi tackar naturligtvis också alla föräldrar och övriga som stöttar oss med support och transporter, utan er hade vi inte kunnat fara Skåne runt och göra detta som vi tycker är otroligt skoj.

Nu väntar nya utmaningar i Gothia Cup och sedan en ny serierunda i höst där vi ska göra vårt bästa för att fortsätta utvecklas! 

Men först lite välbehövlig vila så vi passar på att önska alla en härlig sommar så ses vi på plan den 4/7!

Anders, Roger och Anders 

Planering kommande veckor
2019-05-28 12:21
De kommande veckorna blir det lite justeringar i träningstiderna och planeringen ser ut som följer:

Tisdag 28/5 Match borta mot Husie IF
Torsdag 30/5 Ordinarie träning
Söndag 2/6 Tjejcupen i Staffanstorp
Måndag 3/6 Ingen träning
Onsdag 5/6 träning 19:00-20:30
Torsdag 6/6 Ingen träning
Lördag 8/6 Match hemma mot IF Limhamn/Bunkeflo
Måndag 10/6 Ordinarie träning
Onsdag 12/6 Match borta mot IFK Klagshamn
Torsdag 13/6 Ingen träning

Därefter blir det träningsuppehåll till vi börjar förbereda oss inför Gothia på följande tider:
4/7 19:00-20:30
8/7 19:00-20:30
11/7 19:00-20:30
Kom ihåg att det är bra att hålla igång med fysisk träning och gärna lite boll inblandning under uppehållet!

För de som vill är det möjligt att träna med damlaget på måndagar och onsdagar då vi inte har egen träning.

/Tränarna
Tjej Cupen 2019 i Staffanstorp (Uppdaterad)
2019-05-27 12:17
Matchstart för match 2, 3 och 4 har blivit något justerade. Samma samlingstid samt matchstart för match nummer 1 gäller fortfarande.

Lottningen till årets Tjejcup i Staffanstorp den 2/6 har kommit. Vi spelar gruppspel enligt följande:

09:00 Vinslövs IF - Trollenäs IF Plan 5A
10:10 Skegrie BK - Vinslövs IF Plan 5A
11:20 FC Staffanstorp - Vinslövs IF Plan 5B
13:40 Vinslövs IF - Hyllie IK Plan 5A

Vi samlas på ICAs parkering 07:00 och kör man direkt meddelar man detta och då gäller ca 08:00 i Staffanstorp. Ombyte sker hemma!

Laget är:
Ebba, Eilah, Elvira, Emilia, Emma, Fanny, Frida, Klara, Lova, Minna, Tilde

Anders & Roger
Återstående matcher (Uppdaterad 27/5)
2019-05-19 18:25
Tre matcher återstår av vårsäsongen och här kommer info om dessa. Det blir intensivt med de två bortamatcherna men vi hoppas att alla på bästa sätt tar sig an dessa. Ni har hittills gjort en fantastisk vårsäsong och vi hoppas att vi tillsammans kan avsluta på allra bästa sätt. 

Tisdag 28/5 klockan 19:30 borta mot Husie IF samling 17:15 på ICA.
Laget: Alice, Ebba, Eilah, Ellen, Elvira, Emilia, Emma, Fanny, Frida, Klara, Lova, Minna, Maja, Hedvig 

Lördag 8/6 klockan 11:00 hemma mot IF Limhamn/Bunkeflo samling på IP 09:45.
Laget: Alice, Ebba, Eilah, Ellen, Elvira, Emilia, Emma, Fanny, Frida, Klara, Lina, Lova, Minna, Tilde

Onsdag 12/6 klockan 19:00 borta mot IFK Klagshamn samling 16:45 på ICA.
Laget: Alice, Ebba, Eilah, Ellen, Elvira, Emilia, Emma, Fanny, Frida, Klara, Lina, Lova, Minna, Tilde

Återkommer om eventuella justeringar även om vi inte hoppas och tror på några sådana. Planen är dessutom att låna in någon 04 tjej också till matcherna för att samtidigt bättra på relationerna inför sommarens Gothia Cup.

Anders, Roger och Anders 
Spelade matcher
Ons 12/6 19:00
0 - 2  
Lör 8/6 11:00
3 - 1  
Tis 28/5 19:30
2 - 4  
Sön 19/5 11:00
8 - 3  
Lör 11/5 17:30
1 - 4  
Tor 2/5 19:00
16 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Vinslövs IF, 18/11 21:05 
Vinslövs IF, 06/10 20:08 
Vinslövs IF, 06/10 08:00 
Vinslövs IF, 12/08 00:02 
Vinslövs IF, 11/08 23:09 
Vinslövs IF, 13/07 11:18 
 
Hemsidesponsor
GULDSPONSOR
Lagsponsor
SILVERSPONSOR
BRONSSPONSOR
KOPPARSPONSOR
JÄRNSPONSOR
Ullis Café
VIF Partner
S C Däck Bilservice
HUVUDSPONSOR UNGDOM